Salto Naar Het Leven Berthe Korvinus

ISBN: 9781632493941

Published: May 14th 2014

Paperback

230 pages


Description

Salto Naar Het Leven  by  Berthe Korvinus

Salto Naar Het Leven by Berthe Korvinus
May 14th 2014 | Paperback | PDF, EPUB, FB2, DjVu, audiobook, mp3, ZIP | 230 pages | ISBN: 9781632493941 | 6.63 Mb

Als vierjarige belandde ik in een Japans kamp op Midden-Java met mijn moeder en twee zusjes. Ik overleefde dit ternauwernood. Ik heb ontdekt dat de rode draad in mijn bezigzijn in de wereld het proberen te voorkomen dat vrouwen en kinderen vernederdMoreAls vierjarige belandde ik in een Japans kamp op Midden-Java met mijn moeder en twee zusjes. Ik overleefde dit ternauwernood. Ik heb ontdekt dat de rode draad in mijn bezigzijn in de wereld het proberen te voorkomen dat vrouwen en kinderen vernederd worden is geweest. Mijn herkennen van situaties, gevoelens en ervaringen van mensen in onderdrukte posities blijkt vrij groot te zijn en opgemerkt te worden.

Mijn moeder was mijn grote voorbeeld door haar positieve kracht. Deze trof ik ook aan bij veel vrouwen uit derde wereldlanden. Ondanks armoede, geweld en martelingen namen zij het heft in eigen handen. Dit boek geeft mijn reis door mijn leven en de wereld weer. En hoe dit een positieve wisselwerking op elkaar heeft, ondanks vele negatieve ervaringen. Berthe Korvinus (Keboemen, Nederlands-Indie, 1938) heeft haar sporen verdiend in het opkomen voor vrouwen wereldwijd via ontwikkelingssamenwerking en mensenrechten.

Zij initieerde de campagne tot vrijlating van een Filippijnse politieke gevangene, begeleidde het eerste slachtoffer van vrouwenhandel dat een proces voerde in de Filippijnen en zij was mede-oprichtster van de Mondiale Alliantie tegen Handel in Vrouwen (Chiang Mai, Thailand, 1994). Korvinus kreeg de Harriet Freezerring 1996 van het maandblad Opzij voor haar strijd tegen vrouwenhandel en opkomen voor de troostmeisjes tijdens de Tweede Wereldoorlog in Azie.Enter the sum

Related Archive BooksRelated Books


Comments

Comments for "Salto Naar Het Leven":


afscmelocal387.com

©2008-2015 | DMCA | Contact us